Barion Pixel
HerbaD logó
60 napos visszafizetési garancia - Herba-D

100% Magyar vállalat

4034 Debrecen, Repce utca 27

Baktövis (Astragalus)

Az egyik legerősebb immunrendszer erősítő gyógynövények közé tartozik a baktövis. Már évezredek óta használják megfázásos, náthás tünetek enyhítésére. Immunmoduláló, gyulladáscsökkentő és antivirális hatással bír.

A baktövis, vagy más néven közönséges baktövis, egy kis méretű, tüskés cserje, melynek piros bogyói és sárga virágai vannak. Az eurázsiai régióban honos, és hagyományosan gyógynövényként használják különféle népi gyógymódokban. A baktövis legismertebb alkotóeleme a berberin, egy sárga vegyület, amelynek antibakteriális, gyulladáscsökkentő és egyéb jótékony hatásai vannak.

Ásványi anyagok és vitaminok

A baktövis vitamin tartalma igen magas, gazdag A-, C-, E- és B-vitainban. Omega-3 zsírsav tartalma is kimagasló.

Egészségügyi előnyök

1. Antibakteriális hatás

A berberin hatásos lehet egyes baktériumok, gombák és paraziták ellen. Emiatt a baktövist hagyományosan használták fertőzések kezelésére.

2. Gyulladáscsökkentő

A berberin gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal is rendelkezik, ezáltal a baktövis hasznos lehet bizonyos gyulladásos állapotok kezelésében.

3. Májvédő hatás

Néhány tanulmány szerint a baktövis és berberin antioxidáns tulajdonságokkal rendelkezik, melyek segíthetnek a máj védelmében.

4. Anyagcsere és vércukorszint

Egyes kutatások szerint a berberin segíthet szabályozni a vércukorszintet és javíthatja az inzulin érzékenységet, ami potenciálisan hasznos lehet a 2-es típusú cukorbetegség kezelésében.

5. Koleszterinszint csökkentése

A berberinnel végzett egyes kutatások arra utalnak, hogy csökkentheti a rossz LDL koleszterin szintjét és emelheti a jó HDL koleszterin szintjét.

További gyógynövények, amelyekről többet szeretnél tudni

Növényi szterin komplex

A növényi szterinek, más néven fitoszterinek, olyan növényi vegyületek, amelyek szerkezetileg hasonlítanak a koleszterinhez, de növényi eredetűek. Ezek a vegyületek széles körben megtalálhatók a növényi olajokban, diófélékben, magvakban és egyes gabonafélékben.

Brahmi (Bacopa monnieri)

Brahmi (Bacopa monnieri)

A Brahmi, más néven Bacopa monnieri, egy vízi növény, amelyet hagyományosan az ayurvédikus gyógyászatban használnak, elsősorban az agyi funkciók és a mentális teljesítmény javítására.

Ginkgo Biloba

Ginkgo Biloba

A Ginkgo biloba, gyakran csak mint ginkgo ismert, az egyik legrégebben ismert élő növényfaj, amely évszázadok óta használatos a kínai gyógyászatban. A Ginkgo leveleiből készült kivonatok széles körben alkalmazottak a kognitív funkciók és a keringési rendszer támogatására.

0
    0
    Kosaram
    Üress a kosaradVissza a termékekhez
    []