Barion Pixel
HerbaD logó
60 napos visszafizetési garancia - Herba-D

100% Magyar vállalat

4034 Debrecen, Repce utca 27

Bacopa (Bacopa monnieri)

A bacopa egy trópusi növény, melyet széles körben használnak a keleti alternatív gyógyászatban és gyógyszeriparban, elsősorban mentális funkciók, mint a memória javítására és a demencia tüneteinek enyhítésére. A növény bacozidok nevű hatóanyagai serkentik az agyban a szerotonin, a gamma-amino-vajsav (GABA) és az acetilkolin hatásait, míg antioxidáns és neuroprotektív (idegvédő) tulajdonságaik révén védelmet nyújtanak az agy neuronjai számára. A bakopa fogyasztása étrend-kiegészítőként is népszerű, hiszen neuroprotektáns és antioxidáns hatásainak köszönhetően segítheti az öregedési folyamatok lassítását és a tanulást minden életkorban. A növénynek szorongásoldó tulajdonságai is vannak, amelyek csökkenthetik a stresszt és javíthatják az alvási szokásokat. A Hersaponin nevű anyagnak köszönhetően a bakopa elősegíti a REM-alvásszakasz hosszabbítását, így jobb pihenést biztosít.

A Bacopa, más néven Brahmi, az ázsiai országokban, valamint Észak- és Dél-Amerikában is megtalálható. A növény különösen az ajurvéda (az indiai hagyományos gyógyászat) részeként ismert, ahol többek között az agyműködés támogatására használják.

Ásványi anyagok és vitaminok

A Bacopa önmagában nem ismert különösen magas vitamin vagy ásványi anyag tartalomról. Azonban a növény fitokémiai vegyületei, például a bacosidok, azok, amelyek a leginkább kapcsolódnak a kognitív előnyökhöz.

Egészségügyi előnyök

1. Kognitív funkciók javítása:

A Bacopa kivonatait széles körben vizsgálták a memória, a koncentráció és az információfeldolgozási képesség javítása érdekében. Számos tanulmány azt mutatja, hogy a Bacopa rendszeres szedése javíthatja ezeket a kognitív funkciókat, különösen az idősebb felnőtteknél. Lassítja a kognitív folyamatok romlását időskorban, sőt még a tanulást is segíti. Emiatt a tulajdonsága miatt időseknek a memória romlása ellen érdemes szedni. Fiataloknak pedig elsősorban tanuláshoz ajánlott, hogy minél több mindenre emlékezzenek az órán leadott anyagból.

2. Antioxidáns tulajdonságok:

A Bacopa antioxidáns vegyületeket tartalmaz, amelyek segíthetnek a sejtek védelmében a szabad gyökök káros hatásai ellen.

3. Stressz és szorongás csökkentése:

A Bacopa kivonatokat hagyományosan a stressz és a szorongás csökkentésére használják. A növény adaptogén tulajdonságai segíthetnek a testnek alkalmazkodni a stresszes helyzetekhez.

4. Neuroprotektív hatások:

Néhány tanulmány azt sugallja, hogy a Bacopa kivonatai neuroprotektív hatásokkal rendelkeznek, amelyek segíthetnek megóvni az agyat a károsodástól és elősegíthetik az idegsejtek egészségét.

5. Légúti betegségek:

A Bacopát néha légúti problémák, például asztma kezelésére használták, mivel görcsoldó tulajdonságokkal rendelkezik.

A Bakopát már az ősi ayurvédikus orvoslásban is használták, elsősorban azért, hogy egy teljes mértékben tiszta tudatállapotot érjenek el! De nem csak az ayurvéda ismerte fel hatékonyságát. A sámánok is ezt a gyógynövényt használták, hogy észben tudják tartani a hosszú történeteket.

Top termék

Top termékajánlatunk!

A legkellendőbb termék, ami ezt a gyógynövényt tartalmazza, most kedvezményesen csak neked.

% Akció!

Cerelux – az agyfényező

A Cerelux egyetlen kapszulájába belesűrítettük Európa és Ázsia három gyógynövényét, amelyek fantasztikus eredményeket produkálnak a szellemi teljesítmény fokozásában.

N

Mentális funkció javítása

N

Szorongásoldó

N

Memória serkentő

N

Alvászavar ellen

4 990 Ft

749 Ft megtakarítás

További gyógynövények, amelyekről többet szeretnél tudni

Marhaepe

A marhaepe, vagyis a szarvasmarha epe, hagyományos gyógynövényes kezelésekben használt összetevő, amelyet elsősorban az emésztési folyamatok támogatására használnak.

Vöröshere (Trifolium pratense)

Vöröshere (Trifolium pratense)

A vörös here egy évelő növény, amelyet gyakran használnak a gyógynövényes kezelésekben, különösen a menopauza tüneteinek enyhítésére.

Lenmag (Linum usitatissimun)

Lenmag (Linum usitatissimun)

A lenmag a len növény magja, mely hosszú ideje ismert értékes táplálkozási és gyógyászati tulajdonságai miatt.

[]