Barion Pixel
HerbaD logó
60 napos visszafizetési garancia - Herba-D

100% Magyar vállalat

4034 Debrecen, Repce utca 27

Nyitóoldal » Gyógynövények » Astaxanthin

Astaxanthin

Az astaxanthin egy a természetben megtalálható karotonoid, amely a Haematococcus pluvialis algából került kivonásra. Az astaxanthint tartják jelenleg a föld legerősebb és leghatékonyabb antioxidánsának.

  • 6000-szer erősebb, mint a C-vitamin
  • 800-szor erősebb, mint a Q10
  • 500-szor hatékonyabb, mint az E vitamin
  • 40-szer erősebb, mint a béta-karotin

Az antioxidánsok többsége egyszerre csak egy szabadgyököt tud semlegesíteni. Az astaxanthin ezzel szemben egyszerre akár 19 szabadgyökkel is el tud bánni.

Az astaxanthin egy karotinoid, amelyet gyakran a természet legnagyobb hatékonyságú antioxidánsaként ismertetnek. A legfőbb természetes forrása a mikroalga Haematococcus pluvialis, de megtalálható olyan tengeri állatokban is, mint a lazac, a garnélarák és egyes rákfélék, amelyek a vörös-rózsaszín színüket ennek a karotinoidnak köszönhetik.

Ásványi anyagok és vitaminok

Az astaxanthin egy erőteljes antioxidáns, melynek molekuláris szerkezete lehetővé teszi, hogy átjusson a sejthártyán és hatékonyan semlegesítse a szabad gyököket.

Egészségügyi előnyök

1. Erős antioxidáns hatás

Az astaxanthin a természet legerősebb antioxidánsa! Így segítséget nyújt a szabad gyökökkel és az oxidatív stresszel szemben! A hétköznapok során sok stressz és környezeti hatás ér minket. Ez hozzájárul a szabad gyökök kialakulásához, amik oxidatív stresszt okoznak. Az oxidatív stresszel szemben antioxidánsokkal tudunk védekezni! Ennek két fajtája van: vízben oldódó (pl C-vitamin) és zsírban oldódó (pl E-vitamin, béta-karotin). Az Astaxanthin 500-szor hatékonyabb az E-vitaminnál, 6000-szer erősebb, mint a C-vitamin és a karotinoid királyának tartják!

2. Gyulladáscsökkentő hatás

Az astaxanthin csökkentheti a gyulladásos biomarkerek szintjét a szervezetben.

3. Bőrvédelem

Az astaxanthin elősegítheti a bőr védelmét az UV sugárzás okozta károsodásokkal szemben, valamint segíthet a bőr öregedésének lassításában. A káros UV-sugárzás DNS károsodást okozhat a bőrben. Az Astaxanthin képzes minimalizálni ezt a DNS károsodást, sőt segít a DNS helyreállításában is! 

4. Szem egészsége

Elősegítheti a szem egészségének megőrzését és csökkentheti az időskori makuladegeneráció és más szemproblémák kockázatát.

5. Szív- és érrendszer támogatása

Csökkentheti a “rossz” LDL koleszterin oxidációját, elősegítheti a szív egészségét és segíthet megelőzni a magas vérnyomás kialakulását. 

6. Fájdalomcsillapító hatás

Egyes tanulmányok szerint az astaxanthin csökkentheti a krónikus fájdalmat.

Top termék

Top termékajánlatunk!

A legkellendőbb termék, ami ezt a gyógynövényt tartalmazza, most kedvezményesen csak neked.

% Akció!

Alga Trio – 3 gondosan válogatott alga egyedi ötvözete

Egy kapszulába zártuk a három legnépszerűbb alga magas koncentrációjú kivonatát!

Egy helyen találod meg a chlorellát: a méregtelenítés mesterét, a spirulinát: a tenger multivitaminját és a Haematococcus pluvialis algából kivont astaxanthint: a legerősebb antioxidánst.

N

Immunerősítő

N

Antioxidáns

N

Méregtelenítő

N

Szabadgyök semlegesítő

4 990 Ft

749 Ft megtakarítás

További gyógynövények, amelyekről többet szeretnél tudni

Marhaepe

A marhaepe, vagyis a szarvasmarha epe, hagyományos gyógynövényes kezelésekben használt összetevő, amelyet elsősorban az emésztési folyamatok támogatására használnak.

Vöröshere (Trifolium pratense)

Vöröshere (Trifolium pratense)

A vörös here egy évelő növény, amelyet gyakran használnak a gyógynövényes kezelésekben, különösen a menopauza tüneteinek enyhítésére.

Lenmag (Linum usitatissimun)

Lenmag (Linum usitatissimun)

A lenmag a len növény magja, mely hosszú ideje ismert értékes táplálkozási és gyógyászati tulajdonságai miatt.

[]