Barion Pixel
HerbaD logó
60 napos visszafizetési garancia - Herba-D

100% Magyar vállalat

4034 Debrecen, Repce utca 27

Nyitóoldal » Gyógynövények » Astaxanthin

Astaxanthin

Az astaxanthin egy a természetben megtalálható karotonoid, amely a Haematococcus pluvialis algából került kivonásra. Az astaxanthint tartják jelenleg a föld legerősebb és leghatékonyabb antioxidánsának.

 • 6000-szer erősebb, mint a C-vitamin
 • 800-szor erősebb, mint a Q10
 • 500-szor hatékonyabb, mint az E vitamin
 • 40-szer erősebb, mint a béta-karotin

Az antioxidánsok többsége egyszerre csak egy szabadgyököt tud semlegesíteni. Az astaxanthin ezzel szemben egyszerre akár 19 szabadgyökkel is el tud bánni.

Az astaxanthin egy karotinoid, amelyet gyakran a természet legnagyobb hatékonyságú antioxidánsaként ismertetnek. A legfőbb természetes forrása a mikroalga Haematococcus pluvialis, de megtalálható olyan tengeri állatokban is, mint a lazac, a garnélarák és egyes rákfélék, amelyek a vörös-rózsaszín színüket ennek a karotinoidnak köszönhetik.

Ásványi anyagok és vitaminok

Az astaxanthin egy erőteljes antioxidáns, melynek molekuláris szerkezete lehetővé teszi, hogy átjusson a sejthártyán és hatékonyan semlegesítse a szabad gyököket.

Egészségügyi előnyök

1. Erős antioxidáns hatás

Az astaxanthin a természet legerősebb antioxidánsa! Így segítséget nyújt a szabad gyökökkel és az oxidatív stresszel szemben! A hétköznapok során sok stressz és környezeti hatás ér minket. Ez hozzájárul a szabad gyökök kialakulásához, amik oxidatív stresszt okoznak. Az oxidatív stresszel szemben antioxidánsokkal tudunk védekezni! Ennek két fajtája van: vízben oldódó (pl C-vitamin) és zsírban oldódó (pl E-vitamin, béta-karotin). Az Astaxanthin 500-szor hatékonyabb az E-vitaminnál, 6000-szer erősebb, mint a C-vitamin és a karotinoid királyának tartják!

2. Gyulladáscsökkentő hatás

Az astaxanthin csökkentheti a gyulladásos biomarkerek szintjét a szervezetben.

3. Bőrvédelem

Az astaxanthin elősegítheti a bőr védelmét az UV sugárzás okozta károsodásokkal szemben, valamint segíthet a bőr öregedésének lassításában. A káros UV-sugárzás DNS károsodást okozhat a bőrben. Az Astaxanthin képzes minimalizálni ezt a DNS károsodást, sőt segít a DNS helyreállításában is! 

4. Szem egészsége

Elősegítheti a szem egészségének megőrzését és csökkentheti az időskori makuladegeneráció és más szemproblémák kockázatát.

5. Szív- és érrendszer támogatása

Csökkentheti a “rossz” LDL koleszterin oxidációját, elősegítheti a szív egészségét és segíthet megelőzni a magas vérnyomás kialakulását. 

6. Fájdalomcsillapító hatás

Egyes tanulmányok szerint az astaxanthin csökkentheti a krónikus fájdalmat.

További gyógynövények, amelyekről többet szeretnél tudni

Növényi szterin komplex

A növényi szterinek, más néven fitoszterinek, olyan növényi vegyületek, amelyek szerkezetileg hasonlítanak a koleszterinhez, de növényi eredetűek. Ezek a vegyületek széles körben megtalálhatók a növényi olajokban, diófélékben, magvakban és egyes gabonafélékben.

Brahmi (Bacopa monnieri)

Brahmi (Bacopa monnieri)

A Brahmi, más néven Bacopa monnieri, egy vízi növény, amelyet hagyományosan az ayurvédikus gyógyászatban használnak, elsősorban az agyi funkciók és a mentális teljesítmény javítására.

Ginkgo Biloba

Ginkgo Biloba

A Ginkgo biloba, gyakran csak mint ginkgo ismert, az egyik legrégebben ismert élő növényfaj, amely évszázadok óta használatos a kínai gyógyászatban. A Ginkgo leveleiből készült kivonatok széles körben alkalmazottak a kognitív funkciók és a keringési rendszer támogatására.

0
  0
  Kosaram
  Üress a kosaradVissza a termékekhez
  []