Barion Pixel
HerbaD logó
60 napos visszafizetési garancia - Herba-D

100% Magyar vállalat

4034 Debrecen, Repce utca 27

Nyitóoldal » Gyógynövények » Aranyvessző

Aranyvessző (Solidago spp.)

Vizelethajtó tulajdonságai révén elősegíti a vizelettermelést és kiválasztást, így hozzájárul a vesék egészséges működésének fenntartásához, és segíthet a húgyúti fertőzések megelőzésében vagy kezelésében. Az aranyvessző továbbá gyulladáscsökkentő hatással is bír, ezáltal enyhítheti a húgyúti rendszer gyulladásos tüneteit. Az aranyvessző antioxidánsokban gazdag, ami hozzájárul a sejtek védelméhez a káros szabad gyökökkel szemben. Ezen túlmenően, néhány kutatás szerint az aranyvessző segíthet a vérnyomás szabályozásában is.

Az aranyvessző népszerű gyógynövény, melyet gyakran használnak húgyúti betegségek, mint például húgyúti fertőzések és vesekövek kezelésére. A növény gyógyhatásait régóta ismerik és használják Európában és Észak-Amerikában.

Ásványi anyagok és vitaminok

Tartalmaz flavonoidokat, szaponinokat, fenolos savakat és  kumárinokat.

Egészségügyi előnyök

1. Gyulladáscsökkentő hatás

Az aranyvessző kivonatok gyulladásgátló tulajdonságokkal rendelkeznek, amelyek segítenek csökkenteni a gyulladást a szervezetben.

2. Vízhajtó hatás

Az aranyvessző természetes vízhajtó hatással rendelkezik, így segíthet a felesleges folyadék és só eltávolításában a szervezetből, ami különösen hasznos lehet a magas vérnyomás kezelésében.

3. Húgyúti egészség

A hagyományos népi gyógyászatban az aranyvesszőt húgyúti fertőzések, vesekő és egyéb húgyúti rendellenességek kezelésére használják.

Az aranyvesszőnek sokféle elnevezése van, egyik ezek közül az istápfű. Ezt a nevét, amiatt kapta, mert régen a betegek istápolására, gyógyítására használták. Az indiánok mérges kígyó marása ellen, a germánok pedig sebgyógyítás miatt keresték fel az aranyvesszőt.

További gyógynövények, amelyekről többet szeretnél tudni

Növényi szterin komplex

A növényi szterinek, más néven fitoszterinek, olyan növényi vegyületek, amelyek szerkezetileg hasonlítanak a koleszterinhez, de növényi eredetűek. Ezek a vegyületek széles körben megtalálhatók a növényi olajokban, diófélékben, magvakban és egyes gabonafélékben.

Brahmi (Bacopa monnieri)

Brahmi (Bacopa monnieri)

A Brahmi, más néven Bacopa monnieri, egy vízi növény, amelyet hagyományosan az ayurvédikus gyógyászatban használnak, elsősorban az agyi funkciók és a mentális teljesítmény javítására.

Ginkgo Biloba

Ginkgo Biloba

A Ginkgo biloba, gyakran csak mint ginkgo ismert, az egyik legrégebben ismert élő növényfaj, amely évszázadok óta használatos a kínai gyógyászatban. A Ginkgo leveleiből készült kivonatok széles körben alkalmazottak a kognitív funkciók és a keringési rendszer támogatására.

0
    0
    Kosaram
    Üress a kosaradVissza a termékekhez
    []