Barion Pixel
HerbaD logó
60 napos visszafizetési garancia - Herba-D

100% Magyar vállalat

4034 Debrecen, Repce utca 27

Nyitóoldal » Gyógynövények » Aranyvessző

Aranyvessző (Solidago spp.)

Vizelethajtó tulajdonságai révén elősegíti a vizelettermelést és kiválasztást, így hozzájárul a vesék egészséges működésének fenntartásához, és segíthet a húgyúti fertőzések megelőzésében vagy kezelésében. Az aranyvessző továbbá gyulladáscsökkentő hatással is bír, ezáltal enyhítheti a húgyúti rendszer gyulladásos tüneteit. Az aranyvessző antioxidánsokban gazdag, ami hozzájárul a sejtek védelméhez a káros szabad gyökökkel szemben. Ezen túlmenően, néhány kutatás szerint az aranyvessző segíthet a vérnyomás szabályozásában is.

Az aranyvessző népszerű gyógynövény, melyet gyakran használnak húgyúti betegségek, mint például húgyúti fertőzések és vesekövek kezelésére. A növény gyógyhatásait régóta ismerik és használják Európában és Észak-Amerikában.

Ásványi anyagok és vitaminok

Tartalmaz flavonoidokat, szaponinokat, fenolos savakat és  kumárinokat.

Egészségügyi előnyök

1. Gyulladáscsökkentő hatás

Az aranyvessző kivonatok gyulladásgátló tulajdonságokkal rendelkeznek, amelyek segítenek csökkenteni a gyulladást a szervezetben.

2. Vízhajtó hatás

Az aranyvessző természetes vízhajtó hatással rendelkezik, így segíthet a felesleges folyadék és só eltávolításában a szervezetből, ami különösen hasznos lehet a magas vérnyomás kezelésében.

3. Húgyúti egészség

A hagyományos népi gyógyászatban az aranyvesszőt húgyúti fertőzések, vesekő és egyéb húgyúti rendellenességek kezelésére használják.

Az aranyvesszőnek sokféle elnevezése van, egyik ezek közül az istápfű. Ezt a nevét, amiatt kapta, mert régen a betegek istápolására, gyógyítására használták. Az indiánok mérges kígyó marása ellen, a germánok pedig sebgyógyítás miatt keresték fel az aranyvesszőt.

Top termék

Top termékajánlatunk!

A legkellendőbb termék, ami ezt a gyógynövényt tartalmazza, most kedvezményesen csak neked.

% Akció!

Urilla – gyógynövény komplex felfázás ellen

A tőzegáfonya segít fenntartani a húgyutak egészséges állapotát azáltal, hogy csökkenti a kedvezőtlen baktériumok tapadását – ezt nagyjából mindenki tudja. De vannak a természetnek még rejtett tartalékai, amit mi most mind belepakoltunk egy kapszulába – ez az Urilla!

N

Húgyúti fertőzés ellen

N

Fertötlenítő és vízhajtó

N

Gyakori felfázás ellen

N

Gyulladáscsökkentő

4 990 Ft

749 Ft megtakarítás

További gyógynövények, amelyekről többet szeretnél tudni

Marhaepe

A marhaepe, vagyis a szarvasmarha epe, hagyományos gyógynövényes kezelésekben használt összetevő, amelyet elsősorban az emésztési folyamatok támogatására használnak.

Vöröshere (Trifolium pratense)

Vöröshere (Trifolium pratense)

A vörös here egy évelő növény, amelyet gyakran használnak a gyógynövényes kezelésekben, különösen a menopauza tüneteinek enyhítésére.

Lenmag (Linum usitatissimun)

Lenmag (Linum usitatissimun)

A lenmag a len növény magja, mely hosszú ideje ismert értékes táplálkozási és gyógyászati tulajdonságai miatt.

[]