Barion Pixel
HerbaD logó
60 napos visszafizetési garancia - Herba-D

100% Magyar vállalat

4034 Debrecen, Repce utca 27

Nyitóoldal » Gyógynövények » Alfa-liponsav

Alfa-liponsav

Az Alfa-liponsav (ALA) egy olyan természetes vegyület, amely fontos szerepet játszik a sejtjeink energiatermelésében, és emellett erős antioxidáns tulajdonságokkal is rendelkezik. Az ALA széles spektrumú antioxidáns, ami azt jelenti, hogy képes semlegesíteni a különböző fajta szabad gyököket a szervezetben. Ezen túlmenően képes “újraéleszteni” más antioxidánsokat, mint például a C- és E-vitamint, miután azok elvégezték a munkájukat. Az ALA javítja az inzulin érzékenységét, ami hozzájárul a vércukorszint stabilitásához. Több tanulmány is kimutatta, hogy az ALA csökkentheti a vércukorszintet és javítja a lipidprofilokat cukorbetegeknél. Számos országban már évtizedek óta alkalmazzák a cukorbetegséghez társuló idegi fájdalom kezelésére. Az Alfa-liponsav elősegítheti az idegek működését és csökkentheti a neuropátiás tüneteket. Antioxidáns tulajdonságai révén hozzájárulhat a bőrsejtek védelméhez a káros UV sugárzástól és a környezeti károsító hatásoktól.

Az alfa-liponsav egy olyan antioxidáns vegyület, amely természetesen megtalálható az emberi testben és számos élelmiszerben. A sejtek mitokondriumaiban található, és szerepet játszik az energia termelésében. Az alfa-liponsav egyedülálló az antioxidánsok között, mivel képes feloldódni mind vízben, mind zsírban, ami lehetővé teszi számára, hogy hatékonyan felszívódjon a sejt minden részébe.

Ásványi anyagok és vitaminok

Az alfa-liponsav erőteljes antioxidáns, ami segít semlegesíteni a szabad gyököket és csökkenteni az oxidatív stresszt. Az ALA ismert arról is, hogy képes kötődni és eltávolítani bizonyos nehézfémeket a testből.

Egészségügyi előnyök

1. Neuropátia

Klinikai vizsgálatok kimutatták, hogy az alfa-liponsav segíthet csökkenteni az idegi fájdalmat és a kellemetlen érzéseket, ami a neuropátiából adódik. Segít javítani az idegsejtek működését és elősegítheti a vérkeringést a károsodott területeken.

2. Antioxidáns védelem

Az alfa-liponsav egy erőteljes antioxidáns, ami képes semlegesíteni a szabad gyököket és ezzel megvédeni a sejtjeinket a károsodástól. Ami még különlegessé teszi, hogy képes “újraéleszteni” más antioxidánsokat, mint például a C-vitamint és az E-vitamint, így erősítve azok hatását is.

3. Inzulinérzékenység

Kutatások szerint az alfa-liponsav képes javítani az inzulinérzékenységet, így hozzájárulva a stabilabb vércukorszinthez és az egészségesebb inzulin működéshez. Hozzájárulhat ahhoz, hogy a sejtjeink jobban reagáljanak az inzulinra, és így a glükóz hatékonyabban hasznosuljon energiaként a szervezetben.

4. Bőröregedés

Az alfa-liponsav erős antioxidáns tulajdonságai révén segít védeni a bőrt a szabad gyökök és az UV-sugárzás káros hatásai ellen. Ezáltal hozzájárul a bőr egészségének megőrzéséhez és a ráncok kialakulásának lassításához. Az alfa-liponsavnak van egy különleges képessége, ami még jobban kiemeli a többi bőrápoló összetevő közül: képes növelni a bőrben lévő más antioxidánsok, például a C- és E-vitamin hatékonyságát is. Így a bőr hosszabb ideig marad hidratált, rugalmas és fiatalos megjelenésű.

Egyéb kapcsolodó termékek

További gyógynövények, amelyekről többet szeretnél tudni

Növényi szterin komplex

A növényi szterinek, más néven fitoszterinek, olyan növényi vegyületek, amelyek szerkezetileg hasonlítanak a koleszterinhez, de növényi eredetűek. Ezek a vegyületek széles körben megtalálhatók a növényi olajokban, diófélékben, magvakban és egyes gabonafélékben.

Brahmi (Bacopa monnieri)

Brahmi (Bacopa monnieri)

A Brahmi, más néven Bacopa monnieri, egy vízi növény, amelyet hagyományosan az ayurvédikus gyógyászatban használnak, elsősorban az agyi funkciók és a mentális teljesítmény javítására.

Ginkgo Biloba

Ginkgo Biloba

A Ginkgo biloba, gyakran csak mint ginkgo ismert, az egyik legrégebben ismert élő növényfaj, amely évszázadok óta használatos a kínai gyógyászatban. A Ginkgo leveleiből készült kivonatok széles körben alkalmazottak a kognitív funkciók és a keringési rendszer támogatására.

0
    0
    Kosaram
    Üress a kosaradVissza a termékekhez
    []