Barion Pixel
HerbaD logó
60 napos visszafizetési garancia - Herba-D

100% Magyar vállalat

4034 Debrecen, Repce utca 27

Nyitóoldal » Gyógynövények » Afrikai szilvafa

Afrikai szilvafa (Pygeum africanum)

Gyógyászatban a fa hántolt, szárított sötétbarna kérgét használják. Számos olyan vegyületet tartalmaz (fitoszterolok, urzolsav és oleánolsav) amelyek gyulladásgátló tulajdonságokkal rendelkeznek, elősegítve a húgyhólyag és a prosztata megfelelő működését. Hatóanyagai a férfi nemi hormon receptorinak gátlásán keresztül hatnak, illetve gátolják az aromatáz nevű enzimet, amely az ösztrogén előállításáért felelős.

Az Afrikai szilvafa (vagy ismertebb nevén Pygeum africanum) a Rosaceae családba tartozik, és Afrika szubtrópusi hegyvidéki területein őshonos. Az afrikai szilvafa kérge hosszú ideje használatos a hagyományos afrikai gyógyászatban, különösen a prosztata és húgyúti problémák kezelésében.

Ásványi anyagok és vitaminok

Fitoösztrogénekben gazdag, amik növényi eredetű vegyületek és hasonlók az emberi ösztrogénhez. Tartalmaz szterolokat, amik természetes, növényi eredetű vegyületek, amelyek különböző biológiai hatásokkal rendelkeznek. A terpének pedig olyan vegyületek, amelyek gyulladásgátló hatásokkal rendelkeznek.

Egészségügyi előnyök

1. Prosztata egészsége

Az afrikai szilvafa kérge kivonatai gyakran használtak a benignus prosztata hiperplázia (BPH) vagy a prosztata megnagyobbodása kezelésében. Több tanulmány is kimutatta, hogy az afrikai szilvafa kivonatok csökkenthetik a BPH tüneteit és javíthatják a húgyutak működését.

2. Gyulladásgátló hatás

Az afrikai szilvafa kivonataiban található vegyületek, mint például a terpének, gyulladásgátló tulajdonságokkal rendelkeznek, ami hasznos lehet számos egészségügyi állapot kezelésében.

3. Húgyúti rendszer

Ezen kívül az afrikai szilvafa segíthet csökkenteni a húgyúti fertőzések gyakoriságát és súlyosságát, valamint enyhítheti azok tüneteit.

További gyógynövények, amelyekről többet szeretnél tudni

Növényi szterin komplex

A növényi szterinek, más néven fitoszterinek, olyan növényi vegyületek, amelyek szerkezetileg hasonlítanak a koleszterinhez, de növényi eredetűek. Ezek a vegyületek széles körben megtalálhatók a növényi olajokban, diófélékben, magvakban és egyes gabonafélékben.

Brahmi (Bacopa monnieri)

Brahmi (Bacopa monnieri)

A Brahmi, más néven Bacopa monnieri, egy vízi növény, amelyet hagyományosan az ayurvédikus gyógyászatban használnak, elsősorban az agyi funkciók és a mentális teljesítmény javítására.

Ginkgo Biloba

Ginkgo Biloba

A Ginkgo biloba, gyakran csak mint ginkgo ismert, az egyik legrégebben ismert élő növényfaj, amely évszázadok óta használatos a kínai gyógyászatban. A Ginkgo leveleiből készült kivonatok széles körben alkalmazottak a kognitív funkciók és a keringési rendszer támogatására.

0
    0
    Kosaram
    Üress a kosaradVissza a termékekhez
    []