Barion Pixel
HerbaD logó
60 napos visszafizetési garancia - Herba-D

100% Magyar vállalat

4034 Debrecen, Repce utca 27

Nyitóoldal » Gyógynövények » Afrikai szilvafa

Afrikai szilvafa (Pygeum africanum)

Gyógyászatban a fa hántolt, szárított sötétbarna kérgét használják. Számos olyan vegyületet tartalmaz (fitoszterolok, urzolsav és oleánolsav) amelyek gyulladásgátló tulajdonságokkal rendelkeznek, elősegítve a húgyhólyag és a prosztata megfelelő működését. Hatóanyagai a férfi nemi hormon receptorinak gátlásán keresztül hatnak, illetve gátolják az aromatáz nevű enzimet, amely az ösztrogén előállításáért felelős.

Az Afrikai szilvafa (vagy ismertebb nevén Pygeum africanum) a Rosaceae családba tartozik, és Afrika szubtrópusi hegyvidéki területein őshonos. Az afrikai szilvafa kérge hosszú ideje használatos a hagyományos afrikai gyógyászatban, különösen a prosztata és húgyúti problémák kezelésében.

Ásványi anyagok és vitaminok

Fitoösztrogénekben gazdag, amik növényi eredetű vegyületek és hasonlók az emberi ösztrogénhez. Tartalmaz szterolokat, amik természetes, növényi eredetű vegyületek, amelyek különböző biológiai hatásokkal rendelkeznek. A terpének pedig olyan vegyületek, amelyek gyulladásgátló hatásokkal rendelkeznek.

Egészségügyi előnyök

1. Prosztata egészsége

Az afrikai szilvafa kérge kivonatai gyakran használtak a benignus prosztata hiperplázia (BPH) vagy a prosztata megnagyobbodása kezelésében. Több tanulmány is kimutatta, hogy az afrikai szilvafa kivonatok csökkenthetik a BPH tüneteit és javíthatják a húgyutak működését.

2. Gyulladásgátló hatás

Az afrikai szilvafa kivonataiban található vegyületek, mint például a terpének, gyulladásgátló tulajdonságokkal rendelkeznek, ami hasznos lehet számos egészségügyi állapot kezelésében.

3. Húgyúti rendszer

Ezen kívül az afrikai szilvafa segíthet csökkenteni a húgyúti fertőzések gyakoriságát és súlyosságát, valamint enyhítheti azok tüneteit.

Top termék

Top termékajánlatunk!

A legkellendőbb termék, ami ezt a gyógynövényt tartalmazza, most kedvezményesen csak neked.

% Akció!

Proszta 6 – az egészséges prosztatáért

A férfiak felénél 50 éves korra már megjelennek a prosztata-megnagyobbodás tünetei, majd a kor elteltével rohamosan nő a prosztata megnagyobbodás esélye. Az viszont tévhit, hogy a prosztata-megnagyobbodás teljesen természetes velejárója az öregedésnek, vagy szükséges rossz, amivel együtt kell élni. Előzd meg a problémát a természet erejével ismerd meg a színtiszta tökmagolaj, afrikai szilvafa, csalán gyökér, béta-szitoszterol, kisvirágú füzike és fűrészpálma kivonatot tartalmazó Proszta 6-ot.

N

Megnagyobbodott prosztata ellen

N

Tesztoszterinszint növelő

N

Sűrű vízelési inger esetén

N

Húgyúti rendszer működésének javítása

6 690 Ft

1004 Ft megtakarítás

További gyógynövények, amelyekről többet szeretnél tudni

Marhaepe

A marhaepe, vagyis a szarvasmarha epe, hagyományos gyógynövényes kezelésekben használt összetevő, amelyet elsősorban az emésztési folyamatok támogatására használnak.

Vöröshere (Trifolium pratense)

Vöröshere (Trifolium pratense)

A vörös here egy évelő növény, amelyet gyakran használnak a gyógynövényes kezelésekben, különösen a menopauza tüneteinek enyhítésére.

Lenmag (Linum usitatissimun)

Lenmag (Linum usitatissimun)

A lenmag a len növény magja, mely hosszú ideje ismert értékes táplálkozási és gyógyászati tulajdonságai miatt.

[]