Info vonal

Info vonal:

+36-20/421-4242

Blog

Gyógygombák alkalmazása a mindennapokban és a betegségek megelőzésében

2022.02.21 10:00

Előző blog cikkünkből megismerhettétek a gombák, azon belül is a gyógygombák eredetét, alkalmazási módjait és néhány betegségre gyakorolt hatásait, valamint “gombás” érdekességet osztottunk meg veletek. Mai cikkünkből tovább olvashattok ezekről az egészségre rendkívül pozitív hatást gyakorló élőlényekről, melyeket most legismertebb és leginkább hasznos fajták szerint csoportosítunk.

 

Gyógygombák alkalmazása a mindennapokban és a betegségek megelőzésében

A tudomány manapság megközelítőleg 300 gyógygombát tart számon, azonban ennek körülbelül csak 15%-a az, ami emberi fogyasztásra is alkalmas. Leggyakrabban fogyasztott gyógygomba fajták közé sorolhatjuk a shiitake gombát, pecsétviaszgombát, kínai hernyógombát, mandulagombát, süngombát.

Különböző gombatípusok szervezetünk más és más területein fejtik ki egészségmegőrző hatásukat, azonban egy közös bennük: mindannyian kiváló immunerősítők és gyulladáscsökkentők. Nézzük is őket sorban!

Pecsétviasz gomba:

A pecsétviaszgombát a legsokoldalúbb gyógygombaként tartják számon, Kínában pedig, mint a “halhatatlanság gombája” ismeretes. A káros szabadgyökök semlegesítésével tökéletesen redukálja a szervezetben kialakuló gyulladásos megbetegedéseket, valamint csökkenti a daganatok kialakulásának lehetőségét. Kínában in-vitro kísérlettel igazolták a rákkal szembeni ellenálló képességét, amely elsősorban mellrák, prosztatarák és leukémia esetében mutatkozott meg. Az idegrendszer is hálás lehet pecsétviaszgomba fogyasztásáért, Alzheimer-kórban szenvedők részére erősen ajánlott.

Kínai hernyógomba:

A kínai hernyógombát, mint leghatékonyabb immunerősítőt tartják számon. Kiemelkedő antioxidáns-tartalma, valamint béta-glükán tartalma, ami miatt sokan használják, köztük a rákos megbetegedésekre, valamint vese -, tüdő -és májdaganatra. Igen hatékony antibakteriális anyag, így, mint erős antibiotikum is alkalmazható és ami a legjobb: nem károsítja a bélflórákat, mint a legtöbb antibiotikum-készítmény. A kínai hernyógombának magas a cink, mangán, magnézium, B -, D -és E vitamin tartalma és nem utolsó sorban az összes esszenciális aminosavat tartalmazza, amelyeket a szervezet önállóan nem képes előállítani.

Shiitake gomba:

A Shiitake gomba az egyik legrégebb óta használt gyógygomba Kínában és Japánban is. Elsősorban influenza, nátha és megfázásos tünetek enyhítésére használták és használják napjainkban is. A Shiitake kiemelkedő antimikrobiális hatása révén képes a legtöbb ismert gombát, vírust és baktériumot elpusztítani, köztük a jól ismert Candida albicans-t, valamint a fogszuvasodást előidéző baktériumokat. Magas tápértékű, kiváló B vitamin forrás és a kínai hernyógombához hasonlóan megtalálhatók benne az esszenciális aminosavak. Javítja és segíti az emésztést, valamint elősegíti a szervezetben található toxikus anyagok távozását. 


Ilyen sok pozitív tényező mellett nehéz lenne nem letenni voksunkat a gyógygombák mellett. Adj hát estély Te is a Herbad.hu gyógygombáinak és segítsd szervezetedet természetesen a betegségek elleni prevencióban!

 

Elégedettségi garancia

60 napos pénzvisszafizetési garancia minden termékre!

Ingyenes szállítás

Minden 10.490 Ft feletti rendelés esetén!