Info vonal

Info vonal:

+36-20/421-4242

Blog

Gyapjas tintagomba: 2009-ben az év gombája

2023.03.14 08:45

A gyapjas tintagomba egy a hazánkban is őshonos gomba, ami 2009-ben az év gombája címet is elnyerte!

Olvass tovább és tudd meg miért!

Gyapjas tintagomba: 2009-ben az év gombája

A gyapjas tintagomba egy a hazánkban is őshonos gomba, ami 2009-ben az év gombája címet is elnyerte!

Nem hiába tehát, hogy a távol-keleti népi gyógyászatban már hosszú évek óta használják, többek között az emésztésre és az aranyérre gyakorolt jótékony hatásai miatt.

De lássuk, hogyan támogatja ez a gyógygomba szervezetünket!

1.Segíthet helyreállítani a metabolikus szindrómát!

A metabolikus szindróma korunk népbetegségének számít, melynek oka a rossz táplálkozási szokások. Ezzel a betegséggel élők általában elhízottak, vérnyomás, vérzsír- és vércukor-szintjük igen magas. Ezt a 4 faktort HALÁLOS NÉGYESNEK is szokták hívni, mivel ezek rövidíthetik az élethosszunkat.

A metabolikus szindróma számos más betegség okozója is lehet, mint a demencia, daganatos betegségek és a máj elzsírosodása.

Vizsgálatok bizonyították, hogy a gyapjas tintagomba képes a vércukorszintet csökkenteni, ami a metabolikus szindrómák alapját képezheti.

2.Segíthet csökkenteni a vércukor-szintet!

Vizsgálatok által bizonyított, hogy a gyapjas tintagomba beadását követően 90 percen belül 41%-kal csökkent a vérben lévő glükóz mennyisége. További 6 óra elteltével pedig még 20%-kal tovább csökkent. A gyapjas tintagomba tehát vércukorszint csökkentő hatással bír. Ezt úgy teszi, hogy fokozza a sejtek inzulin érzékenységét, ami elősegíti, hogy a glükóz bejusson a sejtekbe.

3.Segíthet kezelni a gombás fertőzéseket!

A gombás fertőzések, mint pl a Candida gomba ellen is pozitív eredményeket mutat a gyapjas tintagomba. Ezek a fajta fertőzések, azért nagyon károsak, mert megzavarhatják a belek egészséges működését és a szervezet természetes védekező mechanizmusát is negatívan befolyásolhatják.

4.Segít serkenteni az anyagcserét!

A gyapjas tintagomba lektin aktivitása a legmagasabb a gyógygombák közül. A lektinek komplex fehérjék, amik pozitívan hatnak az anyagcsere folyamatokra, mint pl a sejtosztódás és az immunrendszer. Ennek okán a gyapjas tintagomba segíthet a fogyásban is.

5.Természetes gyulladáscsökkentő!

Az utóbbi években számos vizsgálat zajlott a gyapjas tintagomba gyulladáscsökkentő hatásával kapcsolatban. A vizgsálatok során arra jutottak, hogy a gyapjas tintagomba 27-89%-ban képes csökkenteni a gyulladásos faktorokat.

6.Tumorellenes hatás!

A gyapjas tintagomba olyan hatóanyagokat tartalmaz, amelyek blokkolják a nemi hormonok receptorait a tumorsejteken. Így a hormonfüggő daganatok esetében (emlőrák, prosztatarák) képes meggátolni a tumorsejtek növekedését. Állatkísérletek során 90-100%-os tumornövekedést gátló hatást figyeltek meg. 

És előnyeinek hosszú sora itt még koránt sem ér véget!

Nagyon értékes tápanyagforrás!

Kaliumban, kalciumban, magnéziumban, rézben, vasban és cinkben gazdag. Továbbá C-, B1- és B2-vitamin tartalma is igen magas.

A 20 aminosav közül az összeset tartalmazza, többek között 9 olyat is, amit az emberi szervezet nem képes előállítani. 

KATTINTS IDE és támogasd szervezeted egészségét a Gyapjas Tintagomba segítségével!

 

Elégedettségi garancia

60 napos pénzvisszafizetési garancia minden termékre!

Ingyenes szállítás

Minden 10.490 Ft feletti rendelés esetén!