Info vonal

Info vonal:

+36-20/421-4242

Blog

Fűzfakéreg: a természet aszpirinje!

2022.10.26 09:58

A fűzfakérget a természet aszpirinjének is szokták nevezni.

Téged is érdekel miért hívják így?

Nos, most megtudhatod!

Fűzfakéreg: a természet aszpirinje!

Képzeld csak a fűzfakéreg az aszpirin egyik alapanyaga éppen emiatt kijelenthetjük, hogy hatása megegyezik a mai modern fájdalomcsillapítókkal.

Már az ókorban nagy népszerűségnek örvendett, igaz akkor még senki nem sejtette, hogy az aszpirin egyik fontos alapanyag lesz a későbbiekben.

Lássuk milyen gyógyhatásokkal bír ez a fantasztikus gyógynövény:

Gyulladáscsökkentő!

Nagyon erős természetes gyulladáscsökkentő, emiatt ízületi gyulladások, láz és megfázás, bélgyulladások esetén is érdemes alkalmazni, hiszen enyhíti a kialakult gyulladást és az ezzel járó fájdalmat.

Fájdalomcsillapító!

 Nagyon hatékony fájdalomcsillapító, elsősorban fejfájás csillapítására szokták alkalmazni, de hát- és nyakfájás, izomfájdalom valamint fogfájás esetén is segítséget nyújthat. Ez valószínűleg nem meglepő senki számára hiszen ahogy azt már említettük fájdalomcsillapító hatása az aszpirinéhez hasonlítható, hiszen egyik alapanyaga.

Fontos kiemelni, hogy a fűzfakéreg ugyanolyan hatással bír mint az aszpirin, mivel mindkettő szalicilt tartalmaz. A fűzfakéreg ugyan lassabban hat mint az aszpirin, DE hatása tovább tart és jóval kevesebb káros mellékhatással bír, mint az aszpirin. Kevesen tudják, de az aszpirin súlyos esetben gyomorvérzést is okozhat, ezzel szemben a fűzfakéreg esetében ez a veszély nem áll fent.

Menstruációs görcsök!

A fűzfakéreg lazítja a méhi izmait  és enyhíti a menstruációs görcsöket, mivel képes megakadályozni egy hormonszerű vegyület termelődését (prosztaglandin) ami gyulladást és fájdalmat okoz a menstruáció során. Sőt még a vérzés mennyiségét is képes csökkenteni.

Emésztés és méregtelenítés!

Segíthet helyreállítani az emésztés egészségét, mivel nyugtatja a gyomrot, csökkenti a gyomorhurutot és a hányingert. Továbbá hozzájárul a máj méregtelenítéséhez, segítséget nyújthat zsírmáj és lépproblémák esetén is.

Vértisztító hatással is bír, valamint segít megelőzni a vérrögképződést.

Nyugtatja az idegrendszert és álmatlanság esetén is alkalmas.

A fűzfakéreg hatása szerteágazó! És alkalmazása nem veszélyes, hiszen nem okoz olyan súlyos panaszokat mint az aszpirin!

Csökkentsd fejfájásod vagy menstruációs görcseid természetes módon!