Info vonal

Info vonal:

+36-20/421-4242

Blog

Fejfájás? Hogyan lehet kezelni?

2022.10.31 08:00

A fejfájás az egyetlen betegség, amit biztosan mindenki át fog élni legalább egyszer, de inkább többször élete során.

De vajon milyen típusai vannak?

És lehet kezelni? Tudd meg most!

Fejfájás? Hogyan lehet kezelni?

A fejfájás egy hétköznapi betegségnek is mondható, hiszen mindenki átéli milyen is az mikor fáj a feje. Elég, ha csak éppen nem iszunk megfelelő mennyiségű folyadékot egy nap és máris jelentkezik a kellemetlen fájdalom, ami akár egész napunkat is tönkreteheti.

De lássuk mik a fejfájás leggyakoribb fajtái?

1. Migrén:

Magyarországon jelenleg legalább 1 millió migrénes él. A migrén egy rohamokban jelentkező általában féloldali fejfájás. Olyan súlyos tünetekkel jár, hogy sok betegnek ilyenkor muszáj lefeküdnie valami csendes helyre, hogy megvárja, ameddig véget ér a migrén roham. Magyarországon a nők 17%-a és a férfiak 6%-a szenved migrénben.

A migrénes fájdalom órákig, súlyosabb esetekben akár napokig is eltarthat. Sok esetben kísérő tünetekkel járhat, mint az émelygés, hányás, fény- és hangérzékenység.

2. Tenziós fejfájás:

Ez a leggyakoribb fejfájás típus. Súlyos szövődményei nincsenek, viszont a zavartalan munkavégzésre kihathat. Ez a típus enyhe vagy közepes mértékű fájdalommal jár, ami a fej bármely pontján jelentkezhet. A nők 80%-át, míg a férfiak 70%-át érinti ez a fejfájás típus főként 20-50 éves kor között jelentkezik.

3. Cluster fejfájás:

Ez a típus az egyik legfájdalmasabb és legjellegzetesebb fejfájás. Ez egy ciklikusan jelentkező fejfájás, ami elsősorban a férfiakat érinti. A fejfájásos ciklusok akár hetekig-hónapokig is eltarthatnak. A ciklusok jelentkezését nem előzi meg semmiféle tünet, egyszer csak lecsapnak. A fejfájás a ciklusok alatt a fej egyik oldalán alakul ki és végig azon az oldalon marad.

Na de mit tehetünk a fejfájás ellen?

Létezik két fantasztikus gyógynövény, amik bizonyították fájdalomcsillapító hatásukat, ha fejfájásról van szó!

Az első gyógynövény az ŐSZI MARGITVIRÁG:

Újabb kutatások során bizonyították migrénre gyakorolt jótékony hatását. Partenolidot tartalmaz, ami segít megelőzni a migrénes rohamok kialakulását.

Hatásosságát klinikai vizsgálatok  is bizonyítják!

1988-ban végeztek egy kutatást, ami során 72 résztvevőn vizsgálták az őszi margitvirág migrénellenes hatását. A résztvevők fele őszi margitvirágot, míg a másik fele placebót kapott 4 hónapon keresztül. Ahogy letelt a 4 hónap a két csoport között felcserélték a placebót és az őszi margitvirágot. Tehát a korábban őszi margitvirágot szedő csoport placebót kapott és fordítva. Az őszi margitvirágot szedő alanyok körében nagymértékben csökkent a migrénes rohamok gyakorisága és súlyossága is és a hányás is egyre ritkábbá vált.

A másik gyógynövény a FŰZFAKÉREG:

Nagyon hatékony fájdalomcsillapító, elsősorban fejfájás csillapítására szokták alkalmazni, de hát- és nyakfájás, izomfájdalom valamint fogfájás esetén is segítséget nyújthat. Fájdalomcsillapító hatása az aszpirinéhez hasonlítható, hiszen egyik alapanyaga.

Ez a két gyógynövény nagy segítséget jelenthet a fejfájás leküzdésében! Segít csökkenti a fejfájások gyakoriságát és súlyosságát!

Ha szeretnéd megelőzni a fejfájást természetes módon, KATTINTS IDE és nézd meg étrend-kiegészítő termékünket, ami ebben segíthet!