Articsóka: a könnyed emésztés titka!
Gondolom már Te is hallottad az articsóka nevét, de azt tudtad, hogy milyen gyógyhatással bír? És, hogy miért érdemes fogyasztani?
Kattints és ismerd meg az articsóka jótékony tulajdonságait!

Az articsókát nevezhetjük a mediterrán diéta ékkövének is.
Már a görögök és a rómaiak is előszeretettel fogyasztották és gyógynövényként alkalmazták. Ekkoriban az articsóka jelképezte a gazdagságot és jólétet.
A lakomák főszereplője volt, kulináris különlegességnek számított. A 15. században az angol és francia nemesség egyik fő tápláléka volt, amit nagy becsben tartottak.
Az articsóka hozzájárul az egészséges epeműködés kialakításához, ezzel elősegítve a zsíros ételek könnyebb emésztését.
Továbbá serkenti a máj epetermelését és az epeutak egészséges működését, emiatt a tulajdonsága miatt krónikus epehólyag gyulladás esetén szokták alkalmazni.
Az articsóka nem csupán az epét, de a májat is támogatja. Magas antioxidáns tartalma miatt hozzájárul a méregtelenítő folyamatok serkentéséhez. Cinarinban gazdag, ami elősegíti a májsejtek regenerálódását.
A nem megfelelő mértékű epetermelés emésztési problémák kialakulásához vezethet. Az articsóka csökkenti az ilyen jellegű emésztési panaszokat.
Az articsóka valójában, olyan, mint egy természetes aperitif, vagyis javítja az emésztést és enyhíti a puffadást!
Kalciumban, foszforban, vasban, magnéziumban és káliumban is gazdag gyógynövény. Ezen kívül pedig A-, B1-, B2- és C-vitamint is tartalmaz.
Támogatja a szív egészségét, segíthet a magas koleszterinszint és vérnyomás csökkentésében.
Ha ez még mindig nem lenne elég érv az articsóka mellett, Itt van még egy!
Az articsóka a fogyni vágyók egyik nagy csodaszere! Ennek oka, hogy ez az egyik leghatékonyabb természetes fogyasztószer, mivel szabályozza az étvágyat és vízhajtó hatással bír.
KATTINTS IDE és csatlakozz a mediterrán diétát követők táborához Te is! Nem hiába tartották régen a görögök és a rómaiak ilyen nagy becsben ezt a gyógynövényt!