Info vonal

Info vonal:

+36-20/421-4242

Blog

Te is tapasztalod minden év végén, hogy kissé leeresztesz, kimerülsz a hajtásban és több energiára lenne szükséged? Ez természetes, mi pedig segítünk, hogy természetes vitaminokkal ezt el is tudd érni!

Beköszöntött a hideg, nyirkos, komor napok időszaka, az időjárás pedig köztudottan hatással van hangulatunkra, érzelmeinkre. A nappalok rövidültével mi is hajlamosabbak vagyunk melankolikus hangulatba kerülni, de emellett okozhatnak levertséget az év végi kimerültség, egy utolsó év végi munkahelyi hajtás, vagy a stressz. Egyesek, a tél közeledtével már felvértezve készülnek visszatérő hangulatingadozásaikra, míg mások csak legyintenek és egy trópusi kirándulás keretében enyhítenek fáradalmaikon.

A kurkuma igen divatos (gyógy)növény napjainkban, már-már csodaszerként emlegetik. Kiváló fűszerként a konyhában használhatjuk, elsősorban indiai ízvilágú ételek elkészítéséhez, ugyanakkor jótékony hatását kutatások igazolják az élet számos területén. De honnan ered és mi mindent tud ez az ízes-színes fűszer?

Sokan gondolják azt, hogy a rendszeres testmozgás, a sportos életmód a 20-30 évesek kiváltsága, illetve hogy bizonyos kor felett már nem érdemes belekezdni a sportolásba. A jó hír, hogy bármikor el lehet kezdeni, sőt, 45-50 év felett van csak igazán szükség az aktív életmódra!

Rengeteg ember él együtt mozgásszervi bántalmakkal, de mindig fontos tisztázni, hogy milyen típusú panaszok okoznak problémát. Ide tartozik az ízületek megbetegedése is, melynek habár több fajtája is ismeretes, mindegyikre igaz, hogy igen fájdalmas tünetekkel járnak együtt. De miért érint rendkívül sok embert, mik a legjellemzőbb tünetei és tehetünk-e ellene?

A mozgásszervi megbetegedések közül az ízületi bántalmak rengeteg embert érintenek.Számos kialakulási módjuk lehet, az örökletes hajlamtól kezdve, a foglalkozási ártalmakon át, a tünetek életkor előrehaladtával bekövetkező megjelenéséig. Mégis igen fontos beszélni a természetes ízületvédő módszerekről és az életmód szerepéről.

Vannak olyan szerveink, melyek ha egészségesek, szinte észrevétlenül működnek.  Megbetegedésük esetén, illetve a kor előrehaladtával azonban számos kellemetlen tünetet okozhatnak. Ilyen szerv a prosztata is. A prosztata (dülmirigy) a belső férfi nemiszervek közé tartozik. Ez a szelídgesztenye nagyságú, mégis igen jelentős szerv a húgyhólyag alatt, a végbél előtt, a hímvessző eredésénél helyezkedik el, körülöleli a húgycső kezdeti szakaszát. Váladéka fontos szerepet játszik a petesejtek sikeres megtermékenyítésénél.

Régi meggyőződés, hogy lelkiállapotunknak jelentős hatása van az egészségünkre. Mégis meglepő, hogy a stressz és az aggodalom milyen ártalmas lehet számos szervünkre, közöttük a prosztata működésére is. Ha azonban helyreáll a lelki egyensúly, a prosztata is jobb eséllyel fog tünetmentesen és egészségesen működni!

A cukorbetegség kialakulása megfelelő életmóddal a legtöbb esetben elkerülhető lenne, sokszor mégis igen előrehaladott állapotban, már a szövődmények megjelenésével együtt kerül sor a diagnózis felállítására.

Köztudott, hogy rendszeres testmozgással és egészséges, jól összeállított étrenddel, ezáltal az ideális testsúly fenntartásával a legtöbb betegség megelőzhető lenne. Így van ez a cukorbetegség esetében is.

A szénhidrátok és a cukrok megítélése étrendbeli és egészségügyi szempontból is meglehetősen ellentmondásos. Legtöbbször a túlsúllyal vagy a cukorbetegséggel kapcsolatban találkozunk a témájukkal (általában a tiltólistán) pedig fontos megismerni élettani jelentőségüket is, hogy meg tudjuk különböztetni az egészség szempontából a “jó” és a “rossz” szénhidrátokat.

A méhpempő egy rendkívül sokoldalú antioxidáns és immunerősítő táplálék. Több, mint 150 biológiailag aktív összetevőt (fehérjét, zsírt, vitaminokat, ásványi anyagokat, nyomelemeket, enzimeket) tartalmaz, melyek segítségével egyszerre táplálja, regenerálja és erősíti a szerveztet. Talán nem is csoda, hogy életelixírként emlegetik, hiszen betegségek tucatjára jelenthet gyógyírt.