Info vonal

Info vonal:

+36-20/421-4242

Blog

Előző blog cikkünkből megismerhettétek a gombák, azon belül is a gyógygombák eredetét, alkalmazási módjait és néhány betegségre gyakorolt hatásait, valamint “gombás” érdekességet osztottunk meg veletek. Mai cikkünkből tovább olvashattok ezekről az egészségre rendkívül pozitív hatást gyakorló élőlényekről, melyeket most legismertebb és leginkább hasznos fajták szerint csoportosítunk.

 

Manapság egyre felkapottabbak lettek és nagyobb teret kapnak a gyógygombák. Szinte kivétel nélkül megtalálhatóak a gyógygombák minden olyan webshopban, amely természetes összetevőkből készült termékeket forgalmaz. Mai blog cikkünkben az eredetéről és használatukról osztunk meg fontos információkat Veletek. Tartsatok velünk!

Előző blog cikkünkben már bemutattuk a méregtelenítés alapjait és néhány hasznos tippet is megosztottunk Veletek. Most elhoztuk Nektek az egyik méltán ismert és leghatékonyabb méregtelenítő kúrát. Ismerkedjünk meg a léböjttel!

Beléptünk az új évbe, amikor is sokakban ünnepélyes, az előttük álló évre vonatkozó ígéretek fogalmazódtak meg. Ezek között legtöbbször életmódváltással, fogyókúrával, egészséges táplálkozással kapcsolatos fogadalmakat találunk. Vannak egész évben kitartó, fogadalmaiknak és egészségüknek eleget tevő egyének, azonban sokaknál csak év eleji fellángolás, néhány napos, hetes, vagy hónapos folyamatról beszélünk. Mit tehetünk, hogy sikerüljön betartani ezeket a fogadalmakat és önsanyargatás helyett motiváltan álljunk a dologhoz?

Bizonyára a karácsonyi ünnepek ínycsiklandó fogásai, előételei, desszertjei sokakat rabul ejtettek, nem törődve a határokkal. Ilyenkor gyakran előfordul túlevés, puffadás, majd a nagy lakoma utáni napokban étvágytalanság. Ha te is hasonló cipőben vagy, vagy a következő ünnep alkalmával szeretnéd elkerülni a kellemetlenségeket, akkor bátran ajánljuk cikkünket.

Mutatunk néhány remek módszert, amelyek segítségével a karácsonyi túlevés egyszerűen és gyorsan legyűrhető.

Te is tapasztalod minden év végén, hogy kissé leeresztesz, kimerülsz a hajtásban és több energiára lenne szükséged? Ez természetes, mi pedig segítünk, hogy természetes vitaminokkal ezt el is tudd érni!

Beköszöntött a hideg, nyirkos, komor napok időszaka, az időjárás pedig köztudottan hatással van hangulatunkra, érzelmeinkre. A nappalok rövidültével mi is hajlamosabbak vagyunk melankolikus hangulatba kerülni, de emellett okozhatnak levertséget az év végi kimerültség, egy utolsó év végi munkahelyi hajtás, vagy a stressz. Egyesek, a tél közeledtével már felvértezve készülnek visszatérő hangulatingadozásaikra, míg mások csak legyintenek és egy trópusi kirándulás keretében enyhítenek fáradalmaikon.

A kurkuma igen divatos (gyógy)növény napjainkban, már-már csodaszerként emlegetik. Kiváló fűszerként a konyhában használhatjuk, elsősorban indiai ízvilágú ételek elkészítéséhez, ugyanakkor jótékony hatását kutatások igazolják az élet számos területén. De honnan ered és mi mindent tud ez az ízes-színes fűszer?

Sokan gondolják azt, hogy a rendszeres testmozgás, a sportos életmód a 20-30 évesek kiváltsága, illetve hogy bizonyos kor felett már nem érdemes belekezdni a sportolásba. A jó hír, hogy bármikor el lehet kezdeni, sőt, 45-50 év felett van csak igazán szükség az aktív életmódra!

Rengeteg ember él együtt mozgásszervi bántalmakkal, de mindig fontos tisztázni, hogy milyen típusú panaszok okoznak problémát. Ide tartozik az ízületek megbetegedése is, melynek habár több fajtája is ismeretes, mindegyikre igaz, hogy igen fájdalmas tünetekkel járnak együtt. De miért érint rendkívül sok embert, mik a legjellemzőbb tünetei és tehetünk-e ellene?

A mozgásszervi megbetegedések közül az ízületi bántalmak rengeteg embert érintenek.Számos kialakulási módjuk lehet, az örökletes hajlamtól kezdve, a foglalkozási ártalmakon át, a tünetek életkor előrehaladtával bekövetkező megjelenéséig. Mégis igen fontos beszélni a természetes ízületvédő módszerekről és az életmód szerepéről.

Vannak olyan szerveink, melyek ha egészségesek, szinte észrevétlenül működnek.  Megbetegedésük esetén, illetve a kor előrehaladtával azonban számos kellemetlen tünetet okozhatnak. Ilyen szerv a prosztata is. A prosztata (dülmirigy) a belső férfi nemiszervek közé tartozik. Ez a szelídgesztenye nagyságú, mégis igen jelentős szerv a húgyhólyag alatt, a végbél előtt, a hímvessző eredésénél helyezkedik el, körülöleli a húgycső kezdeti szakaszát. Váladéka fontos szerepet játszik a petesejtek sikeres megtermékenyítésénél.