Info vonal

Info vonal:

+36-20/421-4242

Blog

A vérnyomásproblémákkal küzdők számára fontos támpontot jelent az otthoni mérés, mint az orvosi vizsgálatok kiegészítője. A helytelen módszer azonban megtévesztő adatokkal szolgálhat, ezért fontos tudni, hogy milyen körülmények befolyásolhatják a mérés eredményeit.

A vérnyomásnapló vezetése a páciens és a kezelőorvos számára egyaránt fontos, hiszen a tárolt adatok segítségével nyomonkövethető a vérnyomásproblémákkal küzdő egyének állapotának alakulása. Habár az adatokat papír alapon vagy elektronikus táblázatban is lehet vezetni, ma már számos applikáció és okosóra elérhető, melyek megkönnyítik az adatok tárolását és a vérnyomás alakulásának szemléletes megjelenítését.

Bizonyára te is érezted már a következőket: “most nem forog az agyam” vagy “mintha köd szállt volna a fejemre”. Ezek lehetnek átmeneti érzések, pl. alváshiány vagy nem megfelelő napi táplálék/folyadékbevitel miatt. De ha állandósul és egyre romló koncentrációs készséggel, negatív hangulattal is társul, nagymértékben befolyásolhatja a szellemi teljesítményt, így az életminőséget is, ezért érdemes utánajárni, mi hiányozhat az agynak a hatékony működéshez!

Ha ősz akkor influenza, ezt mindenki tudja és ezt még a sok színben pompázó természet sem feledteti velünk. A korai sötétedés eredményeképp hajlamosak vagyunk fáradékonyabbnak, levertebbnek érezni magunkat, mint általában. Szerencsére a hidegebb hónapokban is eredményesen fel tudjuk venni a versenyt a vírusok ellen, az őszi immunerősítéssel.

Ahogy egyre lehűl az idő, lecsökken a levegő páratartalma is, emiatt pedig nő a szemszárazsággal küzdők száma. Akkor beszélhetünk szemszárazságról, ha a szemük nem képes megfelelő mennyiségű könnyet termelni. Ha valakinek alapból szárazabb a szeme, a hideg időjárás erre rátehet még egy kalappal. A száraz szem tünetei lehetnek a következőek: fényérzékenység, kivörösödés, szúró, viszkető illetve olyan érzés mintha valami belement volna a szembe, szemfáradtság, zavaros, homályos látás. Nem is gondolnánk, pedig a könnyezés is a szemszárazság egyik tünete lehet. Ha ősz akkor influenza, ezt mindenki tudja és ezt még a sok színben pompázó természet sem feledteti velünk. A korai sötétedés eredményeképp hajlamosak vagyunk fáradékonyabbnak, levertebbnek érezni magunkat, mint általában. Szerencsére a hidegebb hónapokban is eredményesen fel tudjuk venni a versenyt a vírusok ellen, az őszi immunerősítéssel.

A C-vitamin egy mindenki által jól ismert vitamin, szinte biztos, hogy ha a vitaminok szóba jönnek, ez mindenkinek egyből az eszébe jut. Ez a közismertség a jótékony hatásainak köszönhető. A közember is tisztában van azzal a ténnyel, hogy a C-vitamin jelentős mértékben erősíti immunrendszerünket, ezzel elősegítve, hogy egészségesek legyünk. Gyógyír a meghűléses betegségek ellen.

A hideg időjárás melegágya a légúti megbetegedéseknek, emiatt ilyenkor még nagyobb hangsúlyt kell fektetnünk az immunerősítésre. A megerősített immunrendszer védelmet nyújthat a vírusokkal, betegségekkel szemben, ha teljes mértékben elkerülni nem is tudjuk őket, de megkönnyíti a betegségek legyőzését. Mi a teendők ilyenkor?

A szomorkás, ködös, hideg téli hónapoknak után máris nyakunkon van a sokak által várt tavasz. Ez az évszak sokak kedvencének számít a virágzó fákkal, az egyre gyakoribb napsütéssel és a kellemes hőmérséklettel. Azonban mindez gyakran együtt jár levertséggel fáradékonysággal és akár megbetegedéssel is. Igen, ez a jól ismert tavaszi fáradtság. Az összefoglaló néven csak tavaszi fáradtságként emlegetett tünetek védtelenné tesznek bennünket a vírusok és a baktériumok támadásaival szemben, és ha betegség nem is ver le a lábunkról, akkor is rányomja a gyengeség bélyegét mindennapjainkra. A továbbiakban a tavaszi fáradság elleni küzdelemhez szeretnénk néhány hasznos tippet adni.

Tudd meg a K-vitamin, milyen hatással van rád és miért fontos, hogy megfelelő mennyiségben legyen szervezetedben!

A prosztata megnagyobbodás nagy befolyással bír szervezetünkre! Tudd meg, hogy milyen következményekkel járhat és, hogyan tudod kezelni, ráadásul természetes módon!
Gyomorégés? Puffadás? Hasfájás? Ez mind kezelhető panasz. És nem is akárhogy! Természetes módon, gyógynövényekkel. Tudd meg, mi okozza a gyomorégést és, hogyan kezelheted azt a természet erejével!

Az ízületi gyulladás sok ember életét teszi tönkre. A legegyszerűbb mindennapos mozdulatok fájdalmassá válnak. A szabadba kimenni mozogni már inkább csak szép emlék, mint egy lehetőség. Pedig ez elkerülhető és kezelhető is! Természetes módon! Ha érdekel, hogy mi okozhatja ízületi gyulladásod és hogyan tudod elkerülni itt megtalálod a választ!