Info vonal

Info vonal:

+36-20/421-4242

Blog

Az aktív intim élet jót tesz a prosztatának!

2019.02.25 07:00

Legtöbb szervünk megfelelő működéséhez fontos a helyes életmód, a rendszeres “használat”, a jó vérkeringés: az ízületek esetében a testmozgás, a veseműködéshez a megfelelő folyadékbevitel, a tüdő egészségéhez az oxigéndús levegő, a prosztata egészségét pedig az aktív szexuális élet segíti elő.

 Az aktív intim élet jót tesz a prosztatának!

Hogyan működik az egészséges prosztata?

A prosztata egy viszonylag kicsi, gesztenye nagyságú mirigy, a férfiak ivarszerv-rendszeréhez tartozik. Legfontosabb szerepe a megtermékenyítésben van: váladéka felelős a spermiumok mozgásáért és előrébb juttatásáért úgy, hogy csökkenti az ondó sűrűségét, ezáltal növeli mennyiségét, így fokozza aktivitásukat.

Az egészséges prosztata rendszeresen termeli ezt a váladékot, amitől időnként meg kell, hogy “szabaduljon”, különben nem jut ki az ondóval a szervezetből. Mivel a prosztata váladéka kisebb erotikus izgalmi hatásokra is rendszeresen termelődik, viszonylag gyorsan felhalmozódik. Ha ez a váladék az ondósejtekkel együtt nem tud kiürülni az ejakuláció során, pangani kezd vagy visszajut a hólyagba. Az intim élet felélénkítésével azonban a prosztata hatékonyabban üríti váladékát, így a fertőzés vagy a gyulladás elkerülhető

Mindezt kiegészítheted számos életmódbeli tényezővel: rendszeres testmozgással, helyes táplálkozással, stresszfaktor csökkentésével, dohányzás és alkoholfogyasztás mellőzésével, csípős ételek kerülésével, olajos magvak, hidegen sajtolt növényi olajok, tengeri halolaj fogyasztásával, így prosztatád egészségesen és gyakorlatilag “észrevétlenül” fog működni!

Turbózd fel a libidódat!

Most már tudod, miért tesz jót az aktív intim élet a prosztata egészségének. Habár a szexuális kedv szinten tartása nem mindig működik automatikusan, bizonyos életmódbeli tényezőkkel sokat tehetsz azért, hogy ez másként legyen.

Ne dohányozz! A dohányzás rendkívül káros az egészségre, számos betegség okozója lehet: magas vérnyomás, érszűkület, elhízás, cukorbetegség, melyek szintén csökkent libidóhoz és merevedési problémákhoz vezethetnek, nem beszélve a szedett gyógyszerek mellékhatásairól…

Csökkentsd minimálisra az alkoholfogyasztást! Rendszeres alkoholfogyasztás esetén potencia gondok jelentkeznek, ezért a  szexuális tevékenység nagymértékben beszűkül. Kerüld a tömény szeszeket és a rendszeres alkoholfogyasztást! Így sokkal többet jelent majd egy-egy alkalmi koccintás, ráadásul keringési- és emésztőrendszered is meghálálja.

Proszta Duo

Táplálkozz egészségesen!

Helyes táplálkozással csökkenthető a testsúly, így kisebb lesz a nyomás a prosztatán, továbbá kevésbé túlsúlyosan aktívabbak leszünk, így szintén jobbak az esélyek egy kiegyensúlyozott intim életre.

Mozogj rendszeresen!

Az aktív életmód nagymértékben javítja a szervezet, így az ivarszervek vérkeringését is. A rendszeres tesmozgással csakis nyerhetünk: egészségesebbek és energikusabbak leszünk, optimalizálódik a testsúly. Meglátod, a szexuális kedved is egyenes arányban fog növekedni!

Kerüld a tartós stresszt és kimerültséget!

Köztudott, hogy a lelki tényezők jelentősen hatnak testünk működésére. Figyelj szervezeted jelzéseire és ne várd meg, amíg “túlcsordul” egy bizonyos szinten a túlóra, a kialvatlanság, a mindennapi mókuskerék nyomasztó teendői. Fordítsd vissza a folyamatot például:

  • Több és jobb minőségű pihenéssel: ha egy nehéz nap után kimerült vagy, lefekvés előtt ne tévézz vagy számítógépezz! hangolódj rá az alvásra (vagy a párodra) beszéltegéssel, olvasással, nyugtató hatású gyógyteával (pl. citromfű, kamilla), illóolaj párologtatásával (levendula, mandarin).
  • Tudatos lélekápolással: a meditáció, a relaxáció, a jóga, a lelki egyensúlyt megteremtő tréningek segítenek visszaállítani a test és a lélek harmóniáját, segítségükkel kiegyensúlyozottabbak leszünk egy kimerítő időszak során is.
  • Aktív feltöltődéssel: kirándulj a családdal vagy a barátokkal, sétáltasd meg a blökit egy új útvonalon, játssz egy nagyot a gyerkőccel, kertészkedj, hódolj a kedvenc hobbijaidnak, a lényeg, hogy az időtöltéshez egy jó élmény is párosuljon, amiből pozitív energiát tudsz meríteni.

Ha testileg és lelkileg is jól vagy meglátod: az intim élet is több és jobb élményt fog tartogatni! Hab a tortán, hogy ezzel prosztatád egészségéhez is hozzájárulsz.

Előzd meg időben a prosztata problémákat!

 

Elégedettségi garancia

60 napos pénzvisszafizetési garancia minden termékre!

Ingyenes szállítás

Minden 10.490 Ft feletti rendelés esetén!