Info vonal

Info vonal:

+36-20/421-4242

Blog

Astaxanthin: a legerősebb természetes antioxidáns!!

2023.03.27 09:30

Te tudod, hogy a lazac vagy akár a flamingó miért rózsaszín?

Ez a két állat egy algában lévő antioxidánsnak, köszönheti csodálatos és különleges színét!

Astaxanthin: a legerősebb természetes antioxidáns!!

Az astaxanthin a természet legerősebb antioxidánsa, ami egy algafajtában, a Haematococcus pluvialis algában jelen lévő vöröses színű anyag.

A vonzó külső pedig rengeteg fantasztikus tulajdonságot rejt!

Mik ezek?

1 - Mivel az astaxanthin a természet legerősebb antioxidánsa, így hozzájárul immunrendszerünk támogatásához! És segítséget nyújt a szabad gyökökkel és az oxidatív stresszel szemben is!

A hétköznapok során sok stressz és környezeti hatás ér minket. Ez hozzájárul a szabad gyökök kialakulásához, amik oxidatív stresszt okoznak. Az oxidatív stresszel szemben antioxidánsokkal tudunk védekezni! Ennek két fajtája van: vízben oldódó (pl C-vitamin) és zsírban oldódó (pl E-vitamin, béta-karotin).

Az Astaxanthin 500-szor hatékonyabb az E-vitaminnál, 6000-szer erősebb, mint a C-vitamin és a karotinoid királyának tartják!

Az astaxanthin sokkal erősebb védelmet nyújt a szabad gyökökkel szemben, mint bármely más antioxidáns!

2 - Mivel növeli az állóképességet és a koncentrációt, így segít, hogy minél jobb sportteljesítményt érhessünk el!

Ezzel kapcsolatban 2008-ban végeztek egy kutatást. A kutatás eredményeként a vizsgált alanyok olyan súlyokkal tudtak edzeni, amikkel azelőtt nem, így elérték teljesítőképességük maximumát.

Fokozza a kitartás és csökkenti az izomkárosodás kialakulását. A sérülések kialakulásának valószínűségét ugyan nem csökkenti, de enyhíti a fájdalom és a gyulladás kialakulását az izmokban. 

3 - Természetes gyulladáscsökkentő hatással bír!

Ez azért rendkívül fontos tulajdonság, mert a gyulladások rengeteg a szervezetünkben lejazló negatív folyamatért felelősek, mint: demencia, szívbetegségek, ízületi gyulladás, korai öregedés, szemproblémák és a daganatos betegségek.

4 - Támogatja a szív- és érrendszer egészséges működését, hiszen hatással van a koleszterinszintre!

A magas koleszterinszint, azért veszélyes, mert a felesleges koleszterin lerakódik az erek falán, eltömítve az artériákat. Ez magas vérnyomáshoz, de akár még stroke vagy szívroham kialakulásához is vezethet.

Az astaxanthin csökenti az LDL (káros) koleszterin szintjét a vérben, így segíthet megelőzni a magas vérnyomás kialakulását. 

5 - Hozzájárul a látásélességhez is, illetve lassítja szemünk kifáradását!

Plusz egy érdekesség az astaxanthinról:

A káros UV-sugárzás DNS károsodást okozhat a bőrben. Az Astaxanthin képzes minimalizálni ezt a DNS károsodást, sőt segít a DNS helyreállításában is! Emiatt nyáron érdemes nagyobb mennyiségben fogyasztani, hiszen tökéletes kiegészítője a naptejeknek a káros UV sugárzással szemben!

Szeretnéd természetes módon, az Astaxanthin segítségével támogatni szervezted egészségét?

Ha igen, KATTINTS IDE és tedd meg!

 

Elégedettségi garancia

60 napos pénzvisszafizetési garancia minden termékre!

Ingyenes szállítás

Minden 10.490 Ft feletti rendelés esetén!