Info vonal

Info vonal:

+36-20/421-4242

Blog

Astaxanthin: a legerősebb természetes antioxidáns!!

2023.03.27 09:30

Te tudod, hogy a lazac vagy akár a flamingó miért rózsaszín?

Ez a két állat egy algában lévő antioxidánsnak, köszönheti csodálatos és különleges színét!

Astaxanthin: a legerősebb természetes antioxidáns!!

Az astaxanthin a természet legerősebb antioxidánsa, ami egy algafajtában, a Haematococcus pluvialis algában jelen lévő vöröses színű anyag.

A vonzó külső pedig rengeteg fantasztikus tulajdonságot rejt!

Mik ezek?

1 - Mivel az astaxanthin a természet legerősebb antioxidánsa, így hozzájárul immunrendszerünk támogatásához! És segítséget nyújt a szabad gyökökkel és az oxidatív stresszel szemben is!

A hétköznapok során sok stressz és környezeti hatás ér minket. Ez hozzájárul a szabad gyökök kialakulásához, amik oxidatív stresszt okoznak. Az oxidatív stresszel szemben antioxidánsokkal tudunk védekezni! Ennek két fajtája van: vízben oldódó (pl C-vitamin) és zsírban oldódó (pl E-vitamin, béta-karotin).

Az Astaxanthin 500-szor hatékonyabb az E-vitaminnál, 6000-szer erősebb, mint a C-vitamin és a karotinoid királyának tartják!

Az astaxanthin sokkal erősebb védelmet nyújt a szabad gyökökkel szemben, mint bármely más antioxidáns!

2 - Mivel növeli az állóképességet és a koncentrációt, így segít, hogy minél jobb sportteljesítményt érhessünk el!

Ezzel kapcsolatban 2008-ban végeztek egy kutatást. A kutatás eredményeként a vizsgált alanyok olyan súlyokkal tudtak edzeni, amikkel azelőtt nem, így elérték teljesítőképességük maximumát.

Fokozza a kitartás és csökkenti az izomkárosodás kialakulását. A sérülések kialakulásának valószínűségét ugyan nem csökkenti, de enyhíti a fájdalom és a gyulladás kialakulását az izmokban. 

3 - Természetes gyulladáscsökkentő hatással bír!

Ez azért rendkívül fontos tulajdonság, mert a gyulladások rengeteg a szervezetünkben lejazló negatív folyamatért felelősek, mint: demencia, szívbetegségek, ízületi gyulladás, korai öregedés, szemproblémák és a daganatos betegségek.

4 - Támogatja a szív- és érrendszer egészséges működését, hiszen hatással van a koleszterinszintre!

A magas koleszterinszint, azért veszélyes, mert a felesleges koleszterin lerakódik az erek falán, eltömítve az artériákat. Ez magas vérnyomáshoz, de akár még stroke vagy szívroham kialakulásához is vezethet.

Az astaxanthin csökenti az LDL (káros) koleszterin szintjét a vérben, így segíthet megelőzni a magas vérnyomás kialakulását. 

5 - Hozzájárul a látásélességhez is, illetve lassítja szemünk kifáradását!

Plusz egy érdekesség az astaxanthinról:

A káros UV-sugárzás DNS károsodást okozhat a bőrben. Az Astaxanthin képzes minimalizálni ezt a DNS károsodást, sőt segít a DNS helyreállításában is! Emiatt nyáron érdemes nagyobb mennyiségben fogyasztani, hiszen tökéletes kiegészítője a naptejeknek a káros UV sugárzással szemben!

Szeretnéd természetes módon, az Astaxanthin segítségével támogatni szervezted egészségét?

Ha igen, KATTINTS IDE és tedd meg!