Info vonal

Info vonal:

+36-20/421-4242

Blog

Mik az adaptogén gyógynövények?

2022.06.27 08:00

Hallottad már az adaptogén szót? De fogalmad sincs mit jelent?

Az adaptogének a szervezet természetes egyensúlyozó művészei!

De vajon ez mit is akar jelenteni?

Mik az adaptogén gyógynövények?

Az adaptogének egyensúlyozó hatásuk által fokozzák a szervezet pszichés és fizikai stresszel szembeni ellenálló képességét.

Vagyis, ami túlműködik a szervezetben azt visszább húzzák, lenyugtatják, ami alulműködik, azt pedig felhúzzák.

Az adaptogén növények az egyensúly mesterei. Erre tökéletes példa a vérnyomás. Ha valakinek magas a vérnyomása azt csökkentik, akiknek alacsony azt megnövelik, viszont ha valakinél normális szinten van a vérnyomás ott nem avatkoznak közbe.

Az adaptogén gyógynövények legnagyobb előnye, hogy egyáltalán nincs semmiféle káros mellékhatásuk. Ennek oka, hogy soha sem esnek túlzásba!

Tehát mindig éppen csak annyit segítenek, amennyire arra a szervezetnek szüksége van, se többet se kevesebbet. Nem avatkoznak be a természetes folyamatokba.

Ahhoz, hogy egy gyógynövény vagy gyógygomba adaptogénnek számítson 3 kritériumnak kell megfelelnie.

Lássuk is mi ez a 3 kritérium:

  1. Legyen nem-specifikus! – Ez annyit jelent, hogy általánosan jótékonynak kell lenniük az egész szervezetre nézve. Hatásuk nagyon komplex, nem határolható be csupán egyetlen szervre vagy élettani folyamatra.
  2. Egyensúly! – Ahhoz, hogy adaptogén növényről beszélhessünk, szükséges, hogy fenntartsák az egészséges egyensúlyt az egész szervezetben!
  3. Nem mérgező! – Semmilyen módon nem károsíthatja a szervezet természetes folyamatait.

Milyen esetekben javasolt szedésük?

Nem csak a fizikai és pszichés stressz esetén nyújthatnak segítséget ezek a növények!

Autoimmun betegségek esetén kifejezetten javasolt adaptogén növények használata. Hiszen ekkor az immunrendszer olyan szinten túl tud pörögni, hogy az már saját sejtjeit veszi támadásba. Ilyen esetben az adaptogének enyhíthetik ezt a túlpörgött állapotot.

Mivel támogatják az immunrendszer megfelelő éberségét, kisebb betegségek esetén is használhatóak, mint pl megfázás, nátha, enyhébb fertőzések. Ilyen esetekben a betegség időtartamát jelentősen lerövidíthetik.

Milyen gyógynövények/gyógygombák számítanak adaptogénnek?

ASHWAGANDHA: segít enyhíteni a stresszt és a szervezet hormonháztartásának helyreállításában is fontos szerepet játszik

RÓZSAGYÖKÉR: csökkenti a fáradtságot, a szorongást és a depressziót, valamint fokozza a koncentrálóképességet és javítja a memóriát

KÍNAI HERNYÓGOMBA: enyhíti a stresszt, energizál, növeli az izomzat teljesítményét és kiváló természetes gyulladáscsökkentő

KURKUMA: enyhíti a stresszt, mivel segít az egészséges stresszhormonszint fenntartásában, nagyon erős természetes gyulladáscsökkentő

JIAOGULAN: Jótékony hatással bír a vérnyomásra és a koleszterin-szintre, illetve erősíti az immunrendszert. Adaptogén hatása miatt, szabályozza a vérnyomást. Ez azt jelenti, hogy ha magas a vérnyomás csökkenti, ha alacsony növeli azt. Így magas és alacsony vérnyomás esetén is nyugodtan lehet szedni.

ÉDESGYÖKÉR: energizál, támogatja az immunrendszert, fokozza az állóképességet, elősegíti az egészséges emésztés  és az egészséges kortizolszint kialakítását

BAKOPA: támogatja az agyi funkciókat, javítja a memóriát, oldja a szorongást a stresszt és a depressziót és még a nyugodt alvást is elősegíti

MÉHPEMPŐ: energizál, méregtelenít, javítja a memóriát és a koncentrációt, regenerálja a sejteket

Támogasd szervezeted az adaptogének segítségével!

Hozd magad újra egyensúlyba!

 

Elégedettségi garancia

60 napos pénzvisszafizetési garancia minden termékre!

Ingyenes szállítás

Minden 10.490 Ft feletti rendelés esetén!