Info vonal

Info vonal:

+36-20/421-4242

Blog

A C-vitamin nélkülözhetetlen szerepe

2021.03.24 07:00

A C-vitamin egy mindenki által jól ismert vitamin, szinte biztos, hogy ha a vitaminok szóba jönnek, ez mindenkinek egyből az eszébe jut. Ez a közismertség a jótékony hatásainak köszönhető. A közember is tisztában van azzal a ténnyel, hogy a C-vitamin jelentős mértékben erősíti immunrendszerünket, ezzel elősegítve, hogy egészségesek legyünk. Gyógyír a meghűléses betegségek ellen.

 A C-vitamin nélkülözhetetlen szerepe

A téli hideg időjárás melegágya az influenzának illetve a légúti megbetegedéseknek. Sok esetben ezeket a megbetegedéseket könnyen át lehet vészelni és még az orvos is tanácsolja, hogy szedjünk sok C-vitamint, mert ez segít meggyógyulni. Vajon miért van ez?

A C-vitamin erősíti immunrendszerünket, javítva ezzel szervezetünk védekezőképességét. Ez elősegíti a betegségek elkerülését, ha mégis elkapnánk egy fertőzést és lebetegednénk, a tünetek valószínűleg nem lennének olyan súlyosak, mint C-vitamin nélkül.

A C-vitamin sokrétű jótékony hatása

Fontos megemlíteni, hogy a C-vitaminnak az immunerősítésen kívül számos más pozitív hatása is van.

Mik is ezek?

  • Tisztítja és erősíti az ér falait
  • Megelőzi a fogíny károsodását
  • Elősegíti a vas és a réz felszívódását
  • Elősegíti a sebgyógyulást és a regenerációt
  • Megóv a szabadgyökök romboló hatásától
  • Csökkenti az allergiás tünetek erősségét
  • Pozitív hatással van az anyagcsere-folyamatokra
  • Mérsékli a koleszterinszintet
  • Élénkíti a kollagéntermelést.

A C-vitamin tehát átfogóan hat az egész szervezetünkre, de van vele kapcsolatban egy említésre méltó probléma: nem tudja előállítani és elraktározni a szervezetünk, emiatt kívülről kell bevinnünk. A mai napig nem tudjuk megállapítani a megfelelő mennyiséget belőle (500 mg az általánosan javasolt mennyiség, de sokan úgy vélik a szükséges mennyiség ennek a többszöröse), de szerencsére nem tudjuk túladagolni, mivel a felesleg a vizelettel távozik szervezetünkből.

A természetes C-vitamin

A C-vitamin bevitelről folyamatosan gondoskodnunk kell, hiszen hamar kiürül. Ezt nem csak táplálék-kiegészítők formájában tehetjük meg, hanem élelmiszerek fogyasztásával is.

A legfontosabb C-vitamin tartalmú élelmiszer a paprika, de meg kell említenünk az almát, a csipkebogyót a citrusféléket, a bogyós gyümölcsöket, a brokkolit, paradicsomot, kelbimbót, a káposztát és a sütőtököt is. Ezeket az ételek magas C-vitamin tartalmuk miatt fogyasszuk minden nap, hogy ne lépjenek fel a hiánytünetek, mint például a vérszegénység, gyenge érfalak, lassan gyógyuló sebek, fogínyvérzés és gyenge immunrendszer.

Mit tehetek még az erős immunrendszeremért?

 

Elégedettségi garancia

60 napos pénzvisszafizetési garancia minden termékre!

Ingyenes szállítás

Minden 10.490 Ft feletti rendelés esetén!